IQF (Individual Quick Frozen – Bireysel Hızlı Dondurma ) dondurulmuş gıda teknolojisinde ileri bir sistem ve uygulamadır. Bu yöntemle gıda ürünleri çok kısa sürede -40°C soğukta tek tek dondurulur. Bu işlem ürünlerin içerisindeki suyun donmasıyla gerçekleşir ve bu yolla gıda ürünlerinin katlı maddesiz uzun ömürlü olması sağlanır. Uygulama esnasında besin kaybını önlemek için besinlerin hücre zarı çatlatılmadan gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu da besinlerin -5 °C ısıya çok hızlı bir şekilde geçmelerini gerektirir.
Dondurma çok doğal bir saklama şeklidir, bu yöntemin ev tipi donduruculardan tek farkı ürün ısısını şoklayarak -42°C ye kadar indirebilmesi özelliğidir. Ev tipi dondurucularda dondurma işlemi yavaş gerçekleştiği için besinlerin hücre zarlarını çatlatarak ürünlerde besin değer kaybına neden olmaktadır. Derin dondurma hiçbir katkı maddesi içermeyen bir yöntemdir.
IQF yöntemi ile -40 °C ‘de şoklanarak donduruldukları ve -18°C ‘de saklandıkları için dondurulmuş gıdalarda çürüme sebebi olan mikroorganizmaların üremesi ve bunun sonucunda ürünlerin bozulması, besin değerlerinin kaybolması mümkün değildir.
01
Keşif & Ölçü
Yerinde keşif ve ölçü hizmetimiz ile almak istediğiniz hizmet ile ilgili tüm ayrıntılar konuşulur.
02
Üretim
İstediğiniz özellikte ve ölçülerde çevreci, enerji dostu soğuk hava deposu üretimi gerçekleştirilir.
03
Montaj
Size özel üretilen ürünler adresinizde profesyonel kadromuz ile kurulum gerçekleştirilir.