IQF Sistemler

   IQF (Individual Quick Frozen – Bireysel Hızlı Dondurma ) dondurulmuş gıda teknolojisinde ileri bir sistem ve uygulamadır. Bu yöntemle gıda ürünleri çok kısa sürede -40°C soğukta tek tek dondurulur. Bu işlem ürünlerin içerisindeki suyun donmasıyla gerçekleşir ve bu yolla gıda ürünlerinin katlı maddesiz uzun ömürlü olması sağlanır. Uygulama esnasında besin kaybını önlemek için besinlerin hücre zarı çatlatılmadan gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu da besinlerin -5 °C ısıya çok hızlı bir şekilde geçmelerini gerektirir.

   Dondurma çok doğal bir saklama şeklidir, bu yöntemin ev tipi donduruculardan tek farkı ürün ısısını şoklayarak -42°C ye kadar indirebilmesi özelliğidir. Ev tipi dondurucularda dondurma işlemi yavaş gerçekleştiği için besinlerin hücre zarlarını çatlatarak ürünlerde besin değer kaybına neden olmaktadır. Derin dondurma hiçbir katkı maddesi içermeyen bir yöntemdir.

   IQF yöntemi ile -40 °C ‘de şoklanarak donduruldukları ve -18°C ‘de saklandıkları için dondurulmuş gıdalarda çürüme sebebi olan mikroorganizmaların üremesi ve bunun sonucunda ürünlerin bozulması, besin değerlerinin kaybolması mümkün değildir.

01

image

Keşif & Ölçü

Yerinde keşif ve ölçü hizmetimiz ile almak istediğiniz hizmet ile ilgili tüm ayrıntılar konuşulur.

02

image

Üretim

İstediğiniz özellikte ve ölçülerde çevreci, enerji dostu soğuk hava deposu üretimi gerçekleştirilir.

03

image

Montaj

Size özel üretilen ürünler adresinizde profesyonel kadromuz ile kurulum gerçekleştirilir.

Ankaya Soğutma